4 Haziran 2008 Çarşamba

Pistons’da Saunders Dönemi Kapandı

Haber :

Gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısında öncelikle Flip Saunders’a yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eden Dumars, “Bunun gerçekten zor bir karar olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü biz üç yıl boyunca birlikte çalıştık. Şimdi biz takımı götürebilecek yeni bir ses arayışı içerisinde olacağız” dedi. Bu yıl Pistons’dan $5.4milyon kazanan Saunders’ın yerine Pistons’ın, eski Dallas Mavericks coach Avery Johnson, yada asistan coach’lar Michael Curry veya Terry Porter ile yoluna devam etmesi bekleniyor.Üç sezondur Detroit Pistons’da görev yapan 53 yaşındaki Flip Saunders, 176 galibiyet alırken, 70 kez de normal sezonda maç kaybetmişti. Diğer yandan Saunders, Pistons organizasyonunu Konferans Finali’nden ileri taşıyamamıştı.





Yorum : İşte bu gerçekten kaleme almaya değer bir gelişme ...

Hakkında uzun uzun yazılabilecek bu mevzuya kayıtsız kalamadım. NBA Finallerini sabırsızlıkla beklerken bir Pistons taraftarı olarak ikinci darbeyi yemiş durumdayım , susmam , susamam :)

Saunders'tan aslında nacizane bir taraftar olarak ben memnundum. Savunma temelli bir Pistons ekolü var ve bu takım yıllar yılı vardığı nokta her ne olursa olsun tam anlamıyla bir istikrar abidesi. Aslına bakarsanız beni korkutan şey de bu. Celtics gerçekten iyi bir takım , onlara ve yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken iyiden iyiye parlayan ateşlenişlerine karşı koymak çok zor. Dolayısıyla elenmiş olmamız bir felaket niteliği taşımamalı. Celtics mucizevi bir değişimle Doğu'nun dibinden zirvesine fırlayan takım olmasaydı herhalde Pistons yine rahatlıkla NBA finaline giderdi. Daha önceki sezonlara yorum yapmıyorum keza mevzu uzar gider , güncel olan bu.

Bu açıdan Saunders'a ceza kesmek ne derece doğru , bu tartışılır.

Her neyse , inceldiği yerden koptu artık.

Esas mesele yeni koç. Umarım Avery Johnson'ı getirmek gibi bir hata yapmazlar !

Her kim gelirse gelsin , mevcut istikrarın devam etmesi , NBA'in en büyük taraftar kitlesinin The Palace'ı '' Defence , Defence !!! '' diye inletmeye devam etmesi dileğiyle ...

Hiç yorum yok: