12 Ağustos 2015 Çarşamba

Gelmiş geçmiş en 'iyi' oyuncu: Dirk Nowitzki


Fazla söze gerek yok; muazzam bir Dirk Nowitzki belgeseli... Tepeden tırnağa her dakikasının etkileyici olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Ama şampiyonluk ve MVP geldiğinde; Dirk'ün kişisel antrenörü ve yakın dostu Holger Geschwindner'in tribünlerdeki ağlamaklı halinin tarifine benim lisanım yetmeyebilir. Draft gecesi adı 9. sırada anons edildiğinde hemen herkesin 'kim bu çocuk' dediği, bir futbol ülkesinin alt sınıf basketbol liginden gelmiş bir uzunun (itiraf edin; bugün böyle biri 9. sıradan seçilip NBA'e gelse ve Dirk'ün ilk 1-2 sezonda yaşadıklarını yaşasa Andrea Bargnani, Darko Milicic gibi yaftalarla linç ederiz adamı..) ligdeki ilk döneminde ne denli zorlandığı ve bunların üstesinden nasıl geldiği önemli detay. Ancak beni en çok etkileyen kısım, Mavericks'in P&R ekibinin ısrarlı ''Dirk, gitmemiz gerek'' talimatlarına kulak asmama pahasına gelen geçen herkesin her talebini kabul edişiydi.

Buna bizzat şahit olmuştum. Hala da düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. NBA tarihinin gelmiş geçmiş en skorer 7. oyuncusu. Omuzlarında All-Star ve MVP apoletleri, parmağında şampiyonluk yüzüğü var ve bu videonun Punk'd kısmında da dendiği gibi; muhtemelen NBA'in en iyi karakteri o.

2014 NBA Play-Off'larının ilk turunda, ezeli rakipleri olan Spurs'e karşı bir iç saha maçı kaybetmişlerdi. Vince Carter'ın son saniye üçlüğüyle korunan saha avantajı bir anda kayıp gitmişti ve böyle bir gecenin sonunda herhangi bir Mavs oyuncusuna basın toplantısında dahi bir şeyler sorabilmek cesaret gerektirirdi. İki Alman gazeteci arkadaşımla birlikteydik; basın toplantısının ardından Dirk'ten kibarca ricada bulunup röportaj talep ettik ve adam, toplantı odasının koridora çıkan kısa geçitteki kaldırım tadındaki eşiğine havlu, şort, terlik üçlemesiyle oturup neredeyse 45 dakika bizimle sohbet etti. Aynı Dirk, yine kaybedilen bir sonraki maçın sonunda takım otobüsüne yürürken ricamı kırmayacak ve kayıttaki kamerama dönüp Türk basketbol severlere selam gönderecekti.


İnanılmazsın be adam; NBA şöyle dursun, genel olarak spor dünyasının en iyi karakteri olabilirsin sen.

Hiç yorum yok: