26 Kasım 2011 Cumartesi

Kim gitsin ?


( Böyle bir yarışma vardı değil mi ya? Bak şimdi başlık seçerken kanım dondu hatırlayınca, o sunucu neydi öyle yahu ... Neyse, buyrun ... )


NBA Oyuncular birliğiyle NBA yönetimi arasında yapılan anlaşma, bilindiği üzere 10 yıllık. Yani bugün altına imza atılacak hususlar, on yıl boyunca geçerli olacak. 6.yılda tarafların opsiyonu var, oraya pek girmiyorum keza lokavt süresi boyunca tuttuğumuz nöbetler, okuduğumuz mevzuatlar, dinlediğimiz açıklamalar sayesinde çok şükür Amerika'da herhangi bir üniversiteden hukuk diploması alacak seviyeye geldik, pek yorulduk.

Yeni anlaşmada önemli bir madde var, NBA Takımlarının bir oyuncuyu, ücretini ödemeye devam etmek suretiyle serbest bırakması ve salary cap'te bu oyuncunun kapladığı yerin %75'ini boşaltması (%25'i kalıyor) gibi bir durum var. Bu da bir çok önemli oyuncunun kapı dışarı edilebileceği manasına geliyor.

Zaten apar topar başlatılacak olan hazırlık kampları, takas süreci, Avrupa'da kalanlar kalmayanlar muhabbetleri yüzünden ortalık hayli karışacak. Muhtemelen en karışık transfer dönemini izleyeceğiz bu sezon.

Durumu sizlere uzun uzun açmak, anladığım kadarıyla izah etmek isterdim ancak (cem yılmaz misali) burada hazır yapılmışı var ; Bu izaha imzasını atan Orkun Çolakoğlu'ya '' ellerine sağlık '' diyorum buradan bir kez daha. Takımların her birinin muhtemel senaryolarını ve kurbanlarını da değerlendirmiş ; mutlaka okuyun derim :

1.Kısım
2.Kısım

Hiç yorum yok: