21 Ocak 2011 Cuma

NBA'de gecenin tahminleri ( 21 Ocak '11 )


Detroit Pistons @ New Jersey Nets

Pistons değişen rotasyonunda istikrar sağladı. 4 maçtır iyi oynuyorlar ve bu 4 maçın 3'ünü kazandılar. Celtics gibi tepeye oynayan bir takıma da son maçta Garden'da çok ama çok iyi direndiler, açıkçası ben o kadarını beklemiyordum. O performansla kazansalar sürpriz olmazdı.

Nets'in de kazanmaya ihtiyacı var. Geçen sezon elde ettikleri galibiyet sayısını bu sezonun yarısında elde etmek için tek galibiyete daha ihtiyaçları var ve Pistons oldukça kolay lokma gibi duruyor.

Yine de ben Pistons tarafındayım. Bugünlerde çok konsantreler ve bu ivmeyi yakalamışken Nets gibi bir takıma kaybederek ritmlerini bozmak istemeyeceklerdir. İyi konsantre olarak maçı sürükleyebileceklerini düşünüyorum.

  • Pistons +2 ( Güven : 2/4 ) L

Toronto Raptors @ Orlando Magic

Orlando'nun rotasyona gidebileceği bir maç. Keza ağır favori durumundalar. Ortalamaları 17.5 sayı olan J-Rich'in sürelerinden de kısılma ihtimalini düşünerek sınırın altında , 14-15 sayı dolaylarında seyredeceğini düşünüyorum. Raps'in evlere şenlik savunması var , lakin bu skor opsiyonları geniş Orlando için birey değil takım bazında avantaj teşkil ediyor. Topu iyi paylaşacaklardır ve çok iyi bir yüzdeyle oynamadığı sürece J-Rich de bu rotasyonda 20 sayının altında kalacaktır diye düşünüyorum.

  • Jason Richardson under 18.5 sayı ( Güven : 2.5 / 4 ) W

New Orleans Hornets @ Atlanta Hawks

6 maçtır kazanıyor Hornets , ve çok iyi bir deplasman serisi de yakalamış durumdalar. Bunun haricinde son 10 maçın 8'ini kazandılar. Memphis maçı başta olmak üzere bir kaç maçı ikinci yarıda +10 sayılık farklardan geri getirerek kazandılar. Takımın lideri CP3 , yaptığı açıklamada kendilerine çok güvendiklerini , maçta farklı bir şekilde geri düşseler de bir şekilde yeniden oyuna ortak olabileceklerini ifade etti. Takım olarak savunmalarına ve oyuna yönelik motivasyonlarına çok güveniyorlar ve maç içerisinde rakip için her zaman risk teşkil ediyorlar.

Hawks bu gece Horford ve Williams gibi iki oyuncusundan yoksun olarak sahaya çıkacak. Elle tutulur tek uzunlarının Horford olduğu düşünülürse ( Geriye Pachulia , Collins gibi isimler kalıyor ... ) Okafor & West ikilisinin pek zorlanmayacakları tahmin edilebilir.

Arka alanda Bibby-Crawford-Smith-Johnson dörtlüsü çok ekstra bir şeyler yapmazsa , Hornets bir şekilde maçı sürüklemeyi başaracaktır diye düşünüyorum. 2.51'lik oranıyla Hornets galibiyet gecenin underdog seçenekleri arasında ideal görünüyor. Hawks maç içerisinde ne kadar fark yaparsa yapsın , Hornets onları geriden gelip kazanmak adına tehdit edecektir. CP3'ün Bibby'e , Okafor - West ikilisinin de Horford'suz Hawks ön alanına açık ara üstünlük kurması olağan ihtimal gibi.

Bu şartlarda Hornets handikabı çok değerli bence.

  • Hornets +4 ( Güven 3 / 4 ) W
Utah Jazz @ Boston Celtics

Celtics ligin en iyi iç saha takımı. Garnett döndü ve onun oynadığı 16 iç saha maçının 15'ini kazandı Celtics. Garden'dan sağ çıkmak Spurs'e dahi nasip olmadı. İç sahada müthiş bir seyirci desteği var ve bugün günlerden cuma.

Rondo-Allen-Pierce-Garnett-Shaq gibi bir beşliden korkmamak mümkün değil. Her biri All-Star kalibresinde adamlar. Bench desteği de bireysel kaliteden ötede takım düzenine son derece uygun. Sanırım bu bir kaç satır , Celtics'in iç saha başarını nispeten özetlemeye yetiyor.

Jazz'de işler çok kötü gidiyor. Nets'e 100+ sayı imkanı vererek 10'a yakın farkla kaybetmelerinin herhangi bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Deron Williams da maç sonrası demecinde '' Bir kötü mağlubiyet daha ... Başka ne söyleyebilirim ki ? '' diyerek çaresizce durumdan yakındı. Çaresizce diyorum keza bu adam rahatsızlığına rağmen oynuyor ve 20+ sayı 10+ assist 5+ribaund grafiği yakalayabiliyor. Bu gece de aynı rahatsızlığı sürecek ancak oynayacaktır.

Celtics'in şakası olmaz diye düşünüyorum. Jazz'de güven veren hiç bir şey yok , Allen ve Pierce'a kafa tutabilecek bir arka alanları da yok. Ön alanda da Jefferson-Millsapp ikilisini yavaşlatabilirlerse rahat kazanırlar. Oran değerli.

  • Celtics kazanır ( Güven : 2.75 / 4 ) W

Milwaukee Bucks @ Cleveland Cavaliers

Cavs'e bulaşmamakta kararlıydım ancak burada çok avantajlı bir istatistiğimiz var elimizde. Bucks %41'le ligin en kötü hücum eden takımlarından biri olmasının yanı sıra , maç başına izin verdiği 92.9 sayıyla da ligin en iyi savunma takımlarından biri. Aslında savunma değil de , temposuzluk demeli buna biraz da. Tümüyle bir under takımı hüviyetindeler.

Cavs'in bir çok eksiği var , bunun yanı sıra Bucks'ta da Salmons'un oynamaması bekleniyor. Önemli bir skor gücü Bucks gibi bir takım için.

İki takım arasında oynanan maçların skorlarını temsil eden rakamlar , son iki maç itibarıyle ( LBJ gittiğinden beri ) TBL maçlarını anımsatır nitelikte.

Maç başına 91 sayı atan Bucks'ın , maç başına 99 sayı yiyen Cavs'e karşı son 16 maçta 14 kez olduğu gibi 100 sayının altında kalacağına inanıyorum. Cavs'in ortalamasını yükselten , kalburüstü zirveye aday takımlara karşı 120+ sayılık maçlar var. Onlar haricinde bu ortalama 96'lara kadar gerileyebiliyor.

Uzamadığı ya da büyük bir yüzde tutturulmadığı sürece Bucks'ın sınırın altında kalacağını düşünüyorum.

  • Bucks under 98 sayı ( Güven : 2.5 / 4 ) L

Sacramento Kings @ Golden State Warriors


Warriors sanırım 3 sezon sonra ilk defa peşpeşe 4 galibiyet almanın eşiğinde bu maç itibarıyle. Bu gece onlar için önemli bir gece olmalı. Oakland'da devamlı yendikleri Kings'e karşı bir galibiyet daha alırlarsa sezonun en iyi serisini yakalamış olacaklar.

Kings'e olan yaklaşımımı biliyorsunuz. Güven veren hiç bir yanları yok , Warriors gibi bir takımı yenmeleri için çok ekstra birşeyler yapmaları gerek. Ellis , Curry , Lee üçlüsüne karşılık gelmeyi bir yana bırakın , şu form durumuyla Ellis tek başına dahi domine edebilir maçı. Son 4 maçta 32 sayı civarı ortalama yakaladı ve All-Star'a doğru adım adım gidiyor. '' All-Star'la ilgili bir oylama yapılacak , seçileceğim ya da seçilemeyeceğim , kimbilir ? Ancak seçilemesem de takım olarak play-off'a gitmek gibi bir hedefimiz var ve bu takibi sezon boyu sürdürmeyi istiyoruz '' diye özetledi durumu Ellis.

Bu gece yine sorumluluğu üstlenip Kings'e darbeyi indirecektir diye düşünüyorum. Biedrins - Lee ikilisi de Cousins - Thompson ikilisiyle direnen Kings'e karşı çok zorlanmaz diye düşünüyorum.

İki takım arasında bariz bir hücum potansiyeli farkı var. Warriors başarılı bir takım olmayabilir lakin ligin en iyi hücum yapan takımlarından biri. İyi bir günlerinde iç sahada ligde her takımı hücumla domine edebilecek potansiyeldeler.

Kings'in bu sürata yetişemeyeceğini düşünüyorum.
  • Warriors kazanır ( Güven : 3 /4 ) W
  • Warriors -6.5 ( Güven : 2.5 / 4 ) W

Hiç yorum yok: