25 Ocak 2011 Salı

Mavs Peja'ya kavuştu




Geçtiğimiz hafta gerçekleşmesi beklenen fakat NBA yönetimince engellenen transfer bugün netlik kazandı ve Mavericks Stojakovic'e kavuştu. Butler'ın sakatlanmasının ardından bu bölgede Pavlovic gibi bir oyuncuyu ilk beş çıkaracak kadar büyük bir boşluk olmuştu Teksas ekibinde. Bu açıdan akıllıca bir hamle oldu. Stojakovic'in fiziksel durumu pek ümit verici değil keza uzun bir süredir parkeden uzak bir şekilde rehabilitasyon görüyor. Ancak bu süreç tamamlandı , ve sanırım bir kaç maça kadar kendisini parkede göreceğiz.

Ben fiziki katkıdan ötede takıma getireceği mental kuvvete ve katacağı güvene inanıyorum. Stojakovic çok tecrübeli bir oyuncu , ve ligde sahip olduğu tecrübe ve ağırlıkla Mavericks'teki rolüne kolaylıkla uyum sağlayabilir. Ayrıca her daim güvenilir bir şutör olmuştur NBA'deki kariyeri boyunca. Eğer rehabilitasyon süreci başarılı geçtiyse ve sağlıklı bir şekilde parkede tam kapasiteyle yer alabilecekse Mavericks adına nokta atışı niteliğinde bir hamle olabilir bu sezon için. En azından Butler krizi çözülene dek ... Ki karşılığında ödenen bedelin de Ajinca gibi bir oyuncu olduğu da düşünülürse , hayli ucuz bir bedele kanamaya direk tampon benzetmesi yapılabilir Stojakovic - Mavs flörtü için.

Normal sezonu play-off potasının stratejik bir noktasında kapatmayı hedefleyen Mavericks'e Butler'ın tedavi sürecinden de iyi haberler geliyor. Gidişata bakılırsa play-off'ta Butler'ı sahada izliyor olacağız.

Aynı şekilde Blazers'ta da Roy'un tedavi sürecinin , bu sezon dönebilecek tempoda gittiğini okudum geçenlerde. O ağır sakatlıkla kendisini dergiye kapak yazısı yaptığımız günlerdeki süperstar performansına kavuşması imkansız gibi gözükse de yine de Blazers adına sevindirici bir haber olduğu söylenebilir.

Hiç yorum yok: