12 Ocak 2011 Çarşamba

Chicago Bulls @ Charlotte Bobcats



Bulls harika bir sezon geçiriyor. Rose'un takıma kattığı enerji akla hayale sığar nitelikte değil. Bir oyun kurucudan çok daha fazlası , ve kesinlikle çok özel bir oyuncu. Son maçta Brewer'ın pasına yaptığı alley-oop sanırım onun nasıl bir şey olduğunu gösterir nitelikte. Rose , ligde Deron Williams ve Russell Westbrook'la birlikte 20 sayı 8 assist ortalamaların üzerinde rakamlara sahip 3 oyun kurucudan biri.

Celtics ve Pistons galibiyetlerinde çok önemli rol üstlendi Rose. Aşikar. Ancak Boozer da kaşla göz arasında bu 3 maçta 26.7 sayı 11.3 ribaund ortalama yakaladı. Üstelik %68.6 gibi dehşet bir yüzdeyle.

Bulls'un Bobcats'e karşı üstünlüğü söz konusu olsa da , bu sahada Bobcats'e karşı son 4 maçın 3'ünü kaybettiklerini hatırlatmalıyım. 3 maç peşpeşe kazanarak bu sezonki en iyi serisini yakalayan Bobcats 102 sayı ortalamayla up tempo'nun ne kadar işe yaradığını gösterdi. Bu açıdan tempolu maç bekliyorum. Ancak Bulls'un da inanılmaz bir savunması var son iki maçtır. Pistons ve Celtics'i %38'le 80.5 sayıda tutmayı başardılar ortalaması itibarıyle.

Bu açıdan side ya da u/o seçeneklerine yönelmeyeceğim. Ancak yüksek tempolu bir maç
bekliyorum , onu belirteyim.

Denklemin ucu Boozer'a varıyor. Bu gece yüksek tempoyla atmaya odaklanan Bobcats'e karşı yine 20+ sayı 10+ ribaund yaparak seriyi sürdürür diye düşünüyorum. Geçtiğimiz sezon savunma mantaliteli Bobcats'e iki maçta 34 dakika ortalamayla yüksek yüzdelerle 27.5 sayı 13.5 ribaund ortalaması var. Yüksek tempolu hızlı Bobcats'e karşı , rüzgarı arkasına almışken yine yüksek bir yüzdeyle 33 totalininin üzerine çıkabileceğini düşünüyorum.

Carlos Boozer over 33 sayı + ribaund / ( Güven : 2.5/4 ) W

Hiç yorum yok: