20 Ocak 2011 Perşembe

NBA'de gecenin tahminleri ( 20 Ocak '11 )




Dallas Mavericks @ Chicago Bulls

Nowitzki'nin dönüşüyle birlikte Mavericks ihtiyacı olan galibiyete Lakers maçında kavuştu. Onun yokluğunda kaybettiklerini telafi edebilmek adına kısa vadede artık onlara tüm maçlar hedef maç niteliğinde. Butler ve Beabouis dışında eksikleri yok. Bulls cephesinde ise Boozer'ın oynaması çok zor gözüküyor. Görünüşe bakılırsa ihale yine Rose'a kalacak.

Son 4 iç saha maçında 33 sayı ortalaması olan Rose'un , Mavericks'e karşı da son 3 maç itibarıyle 26.0 sayı ortalaması var. Boozer yokken maça tutunabilmeleri etkili savunmalarını sürdürmelerinden ve Rose'la hücumu sirküle edebilmekten geçiyor.

Bulls'un uzun savunması etkili , ancak Chandler - Nowitzki ikilisine hücumda Boozer'sız cevap vermeleri hayli güç olacak. Noah & Boozer'ın boşluğunda bu alanda ümit bağladıkları isimler Taj Gibson ve Kurt Thomas olacak. Mavericks'in bariz bir üstünlüğü olması muhtemel.

Ben Mavericks'i galibiyete yakın görüyorum. Rose yine yükü sırtlanan isim olarak açılan sınırın üzerine çıkacaktır. 28-29 sayı civarı bir performans bekliyorum. Jason Terry de Nowitzki'nin dönüşüyle birlikte çok yüzdeli oynamazsa 14-15 sayı civarında kalacaktır.

  • Dallas Mavericks +3.5 ( Güven : 2.5 / 4 ) L
  • Derrick Rose over 33.5 sayı + assist ( Güven : 3 / 4 ) W
  • Jason Terry under 18 sayı ( Güven : 3 / 4 ) W

Hiç yorum yok: