4 Kasım 2009 Çarşamba

NBA'de gecenin tahminleri ( 4 Kasım '09 )

Vakit çok dar , kısa kısa geçmek durumundayım.


Lakers'ın handikabının daha çok olması gerekirdi. Hohoyyy kendinize gelin yahu , bu ilk beşi Fisher-Kobe-Odom-Artest-Bynum ! Gasol yok dediysek de , 2 sayılık handikaba düşecek kadar değil canım. Tamam dün gece yoruldular , genç thunder onları baya bi zorladı ama bu kadar da değil. Chase Budinger da hafif bilek sakatlığı yaşamışken , Ariza-Brooks ve Scola'dan ibaret bi Rockets'in Lakers'ı durdurabileceğini sanmıyorum. Neticede bu üç oyuncunun her birini çok önemli isimler savunacak.


Pick : Lakers ML

Stake : 8


Mavericks'e açılan handikabı da ters görür gibiyim. Evet Hornets'in bir çıkışa ihtiyacı var artık , Mavs'e patlayabilirler ama sahadaki hornets hiç umut vermiyor. Mavericks ise komple bir takım olarak batıda zirveyi dikizliyor. Dün gece 15 sayı geride girdikleri son çeyrekte nowitzki'nin tarihi performansıyla 44-18'lik bir çeyrek yapıp maçı 11 sayıyla kazanarak bunu ıspat ettiler Jazz gibi bi takım karşısında. Bence bugün Hornets'den 5 fark yemezler. Hatta kazanabilirler bile.


Pick : Mavericks +4

Stake : 7


Takip ettiğim bir büro Hido için sayı ribaund asist toplamına 25.5 açmış. Bu bile yeterli bir sebep. Bunun yanısıra hidayetin ortalamarı meydanda. Raps'te an itibarıyle 4üncü adam konumuna düşmüş vaziyette. Rolü ve adaptasyonu bunu gerektiriyor. Magic'teki o parlak sezonda bile bu ortalamayı yakalayamadı. Büro oyuncuları zarflıyor olabilir , ancak buna rağmen bu rakam alınmaya değer bir risk teşkil ediyor. Nihayetinde 17 sayı 6 assist civarı bir şey yapması gerek. E zaten maç Pistons'la , yani savunmacı bir takımla. Pistonlar bu gibi oyuncuları iyi savunarak lige ve play-offlara tutunmayı hedefleyen bi ekol görünümündeler , her ne kadar bunu devam ettiremeseler de .. Nihayetinde çok tempolu bir maç olmaz diye düşünüyorum. Yüksek tempolu bir maçta bu rakama over kovalanabilirdi ama şu şartlarda under'da kalır diye düşünüyorum.


Pick : Hidayet under 22.5 sayı + assist

Stake : 8

Nets'te kimse yok , bench diye bir şey de kalmadı. İnanılmaz eksikler ve Nuggets gibi bir tempo karşısında pütür pütür dökülmeleri çok muhtemel. Nuggets ise gümbür gümbür gidiyor , gayet iyi durumdalar malumunuz. Nets bu gece bir EL takımıyla karşılaşsa herhalde orada bile maça tutunamaz.Neyse vakit dar , Nuggets'tan ilk yarı sonunda 5 fark yememeleri maça tutunmaları demek ? Bunu kiminle nasıl yapacaklar bir cevap bulabilen varsa zıttına oynasın. Çok mucizevi bir şeyler olmazsa , deli gibi yüzdeli atma vs. birşeyler olmazsa Nuggets daha ilk çeyrekten 10-12 civarı bir fark bulup ilk yarı sonunda da herhalde şöyle bi 8-10 fark yapmış olur en az diye düşünüyorum.2-3 baskete bakar neticede bu fark. Deplasman yüzsuyu hürmetine verdiler sanırım bu handikabı. Nuggets her türlü kapatır diyorum ben. İlk yarıdan işi sağlama alıp asları dinlendirmek isteyeceklerdir.Bu maç şu Nuggets için çıtır çerez mahiyetinde diye düşünüyorum.

Pick : Nuggets ilk yarı -5

Stake : 8

Hiç yorum yok: