2 Kasım 2009 Pazartesi

NBA Günlüğü ( 2 Kasım '09 )






Lakers 3. maçında 2. galibiyetini Hawks karşısında aldı. Kobe'nin 19 şutunun 13'ünü kaçırdığı Mavericks hezimetinden sonra Lakers , yine Gasol'süz çıkacağı maçta Hawks'a bir sürpriz imkanı vermek istemiyordu ve bunu onları 19 top kaybına zorlayıp 6 kez de bloklayarak başardılar. Hücumda Kobe yine sirkülasyonu sağlayan isim oldu. Lakers 118-110 kazandı.

Sezona dolu dizgin başlayan Celtics hız kesmedi. 4üncü maçta 4. galibiyet yine Pierce'ın ellerinden geldi. Geçtiğimiz sezona batının favorilerinden biri olarak başlayıp hüsrana uğrayan Hornets ise bu sezon adeta pütür pütür dökülüyor. Takım şu an için yalnızca CP3'ten ibaret gibi. Diğer entegre isimlerin katkısı oldukça sınırlı. Sezonun ilerleyen zamanlarında Okafor , West , Peja gibi isimlerin ritim bulmasıyla toparlayacaklardır ancak ben yine de batıda yarı final oynamalarını bile mucize olarak görüyorum şu tabloda.Yoncalar Peja Stojakovic'in 10'da 6 üçlük isabetine rağmen rahat kazandı. Sheed'in KG'den aldığı yükün önemi gün geçtikçe göze çarpıyor. Yoncalar güçlerine güç kattılar , merak ediyorum , bu sezon Marquis Daniels yerine bu aralar Suns'da harikalar yaratan Grant Hill'i alsalardı neler olurdu diye. Bu arada yeri gelmişken değinelim ; Rondo yeni kontratı kaptı. 5 yıl için 55 milyon dolar. Celtics KG , Pierce , Allen , Sheed gibi isimleri emekli ettiğinde geriye kalan Rondo o parayı hakedecek mi çok merak ediyorum. En azından bugünkü Suns'ı sırtlayan Nash yerine Rondo'yu koysanız , Suns bu gece Wolves'ı yenebilir miydi , sorarım sizlere. 55 milyon dolar ! Vay be ... Ben '' Konumdan ve çevreden istifade '' diye buna derim işte .


Heat ve Wade'in bugün Florida'daki misafirleri Bulls'tu. Wade ve Haslem'in etkili oyunu Derrick Rose'un kayıpları oynadığı gecede Heat'e rahat bir galibiyet getirdi.


Doğu'da gecenin derbisini ise Magic kazandı. Sezona flaş girişler yapan iki takımın mücadelesinde MAgic , eksiklerinin yerini iyi doldurdu ve 125-116 kazandı. Philadelphia ve Toronto gibi iki takıma , eksiklerine rağmen toplamda 245 sayı atmış olmaları hücumdaki güçlerinin en net göstergesi olsa gerek. Bu maçta Redick , sakat olan Carter'ın yerini 27 sayıyla doldururken Howard da rakipte harikalar yaratan Bosh'tan geri kalmadı. Gecenin en dikkat çekici istatistiği ise Hidayet Türkoğlu'na aitti. Eski takımına karşı oynadığı ilk maçında 19 sayı üretti adamımız.


Blazers Thunder deplasmanında ilk çeyrekte en etkili silahlarından birini , Aldridge'i kaybetti. Sağ ayak bileği burkulan Aldridge'siz geriye kalan periyotta hücumda sıkıntı yaşasalar da etkili savunmalarıyla ve Roy&Blake ikilisinin dümendeki başarılı manevralarıyla takım rakip sahada çok iyi organize oldu ve savunma & hücum hususunda sağlanan bu dengeyle Thunder'ı rahat geçtiler.


Bakmayın maçta 256 sayı olduğuna , bu maç , takımlardan ziyade Mayo'yla Melo'nun düellosu oldu adeta. Mayo'nun 40 sayısına Melo 42'yle cevap verdi ve düelloyu Nuggets'a kazandırmayı başardı.


Gecenin diğer maçında Suns , Wolves'u Nash'in 14-14'lük performansıyla 120-112 geçti. Kağıt üzerinde Nash-Hill-Amare üçlüsü dense , herhalde bu üçlü arasında en arka planda Hill'in kalacağı düşünülür. Ancak o , sezon başladığı günden beri Suns'ın en diri ismi.


Günün kahramanı olarak , her ne kadar Raps kaybetse de muhteşem performansına ithamen Bosh'u seçmiş ESPN. 35 Sayı 16 ribaund yetmedi Magic'i devirmeye.


Rondo'nun kaptığı kontrata değindik , Nets'te Harris 10 gün daha yok.

Şimdilik hoşçakalın.

Hiç yorum yok: