16 Kasım 2009 Pazartesi

5 Yıl önce - 5 Yıl sonra


Çok değil , 5 yıl kadar önce resimde gördüğünüz iki adamın da NBA'i ilerleyen yıllarda domine etmesi beklenen , Hall of fame adayı pivotlar olacakları düşünülüyordu. Dolayısıyla 2004 Draft'ında ilk sıra seçim hakkına sahip olan Magic hangisini seçeceği konusunda öyle düşünüldüğü kadar da endişeli değildi , nihayetinde hangisini seçerseler seçsinler iyi bir şey yapmış olacaklardı.
Biraz tırıvırı geldi değil mi size şimdi bu söylediklerim ? Özellikle son cümle biraz gözünüze batmıştır illa ki ...
Evet , Howard veya Okafor , o günlerde ufak nüanslardan ibaret farkları ifade eden iki isimdi. Hatta NCAA tecrübesinden ötürü Okafor'u üstün tutanlar dahi vardı. Ancak bu iki isim şimdi geride kalan 5 yılda oluşturdukları grafikle birlikte düşünüldüklerinde ufak nüansları bırakın , '' Olmak ya da olmamak '' şeklinde tabir edilesi iki şeyi ifade ediyorlar.
Tuhaf ve düşündürücü. Hakikaten öyleydi , Howard'ın mı , Okafor'un mu ilk sıradan seçileceği , Florida ve Carolina ahalisi için belki de başkanlık seçimlerinden bile daha önemliydi o günlerde.
Aradan 5 yıl geçti. O zamanlar beş yıl sonrasını birilerine soracak olsanız , her iki oyuncu için de All-Star derdi.
Ancak bugün o Okafor öyle acınası bir hale düştü ki , ne siz sorun ne de ben söyleyeyim.
Beni beş yıl öncesine götürüp düşündüren haberi bugün okudum , Okafor'un Kenny Thomas karşılığında Sacramento Kings'e takas edilmesi gündemdeymiş.
Niye böyle oldu uzun uzadıya tartışılır ama şu manzarada söyleyeceğim birinci şey şu : Magic'in ve Otis Smith'in verdiği en doğru kararın adıdır Dwight Howard.
Demek ki görebilmişler o ufak nüansları.

Hiç yorum yok: