11 Kasım 2009 Çarşamba

NBA 2.Hafta değerlendirmeleri - Chicago Bulls

Chicago Bulls ( 4-3 )


Her şeyden önce şunu söyleyeyim , daha doğrusu edindiğim ilk izlenimi söyleyeyim , Bulls da boyalı alandaki yapılanmanın meyvesini yemeye başlamış. Keza onlarla ilgili söyleyeceğim ilk şey potaaltında gerçekten agresif bir takım olmayı başarmış oldukları. Noah çok iyi başladı , rakamlardan ziyade çok iyi mücadele ediyor. Thomas iyi başladı ancak şanssız ve düşündürücü bir sakatlık geçirdi. Barfiks çekerken kolunu kırmış , Allah Allah ? diyor geçmiş olsun diliyorum. Miller bu agresif dinamizme karşı biraz ağır kalsa da mental olarak oyuna bağlı bir portföy çiziyor. Kısa rotasyonda da Hinrich'in lige adım attığı günlerde takımın sürükleyici oyun kurucusu olması öngörülüyordu ancak bu yıl da durum pek değişmedi. Hala beklenenin üzerinde değil , hala arka planda bir yerlerde. Tahtı çoktan Rose'a kaptırdı. Oyun kuruculardan başladık , öyle devam edelim. Rose bu sezona çok iyi bir başlangıç yaptı diyemeyiz. Geçtiğimiz yıl bıraktığı noktada değil. Zamanla ritmini bulacaktır , keza bulması gerekiyor. Bulls'un şu aralar ona ihtiyacı var. Deng-Salmons ikilisi gayet iyiler , bilhassa hücumda Rose'un açığını şu an içinen azından kapatan isimler konumundalar. Yine de Bulls'un istikrarlı skor ürettiğini söyleyemem. İyi ve doğru oyunu kurmakta güçlük çekiyorlar. Biraz zorlamayla , ekstra bir şeylerle ( hücum rib.vs.)ya da oyuncuların bireysel yetenekleriyle baskete gidiyorlar. Bu durum uzun vadede iyi şeylere işaret değil. Ancak savunmadaki ve ribaundlardaki direnç yine uzun vadede iyi şeylere işaret ediyor , buradada boğaların hakkını yemeyelim.

7 maçın 4'ünü kazandı Bulls. Bu 4-3'lük grafiğin 5-2 olması işten bile değildi , 1 saliseleri daha olsaydı ... Evet dün geceki Nuggets maçından söz ediyorum. Billups'ın serbest atışlarıyla 0.03 kala 90-89 geriye düşen Bulls kenardan oyuna sokulan topta yüksek posttan Brad Miller'la bir tip basket bulup bütün United Center'ı ayağa kaldırsa da hakemler pozisyonun tekrarını izlediklerinde basketin iptalinde karar kıldılar ve Bulls etkili savunması ve agresif pota altı oyunlarıyla umut saçtığı ilk 2 haftada oynadığı 7 maçtan yalnızca 4 galibiyet çıkarabildi. Dün geceki maç dışında Boston'a ve Heat'e deplasmanda kaybettiler , Cleveland ve San Antonio gibi zirve adaylarını da içeride devirdiler. Gayet iyi bir başlangıçtı kısacası ...
Deng 17.3 sayıyla takımın skor yükünde lider konumda. Ancak benim favorim 11.4 sayı , 12.3 ribaund ve 2.3 blok ortalamalarıyla Noah. Thomas'ın olmayacağı süre zarfında bu grafiğin yükselmesi de muhtemel.
Dünkü maçın görüntüleri , meraklısına :

Hiç yorum yok: