4 Temmuz 2009 Cumartesi

Karpuzun iyisi nasıl seçilir ?



Uzuuun yolculuğun ardından Ege'nin kanımca gerçek incisi Datça'dayım. Ben yoldayken ve tatilin ilk gününün tadını çıkarırken neler olmuş neler ...
Gündem bayağı bir yoğun , parmaklarımız uzun uzadıya dövecek klavyeyi. Yumuşak bir başlangıç yapalım istedik.
Resimde Nuggets'in All-Star oyuncusu Carmelo Anthony , İspanya turunda karpuzun tadını çıkarıyor.
Karpuz demişken , şu sıralar babamla aramızda hoş bir iddialaşmaya kadar varan ve tarafımca kazanılan '' İyi karpuz nasıl seçilir ? '' olayına değineyim , bence faydalı bir bilgi. En azından bugün seçtiğim karpuzun hala damağımdaki tadını ben bilirim :)
- Öncelikle Karpuzun sapının ( Bağdan koparıldığı yer , bir nevi göbek bağı :) ) ne çok yeşil , ne de çok koyu olmamasına dikkat edin. Yeşilden hafif kahveye çalıyor durumda olması iyidir.
- Karpuza klasik yaklaşım itibarıyle avuç içinizle vurun. Kelen ses '' tıp - tıp '' şeklindeyse , yani dolu , sert bir ses geliyorsa anlaşıldığı üzere karpuzumuz kelektir , serttir , tatsız , tuzsuz , şekersizdir.
Gelen sesin '' top - top '' şeklinde olmasına , yani kabuğun içinde bir yerlerde hafif boşluklar olmasına dikkat edin. İçerideki yumuşaklığı , su yoğunluğunu hissedin.
Beyaz peynirle bu mevsimde ne kadar güzel gittiğini anlatmama gerek yok sanırım.
Herkese afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok: