5 Temmuz 2009 Pazar

Dwight Howard diyor ki :


Dwight Howard blogunda VC'nin takıma katılması ve ayrılan arkadaşlarıyla ilgili içten ve dokunaklı bir şeyler yazmış. Blogu okuduktan hemen sonra kafamda bir '' Acaba ? '' ışığı yandı.


Sahi ya , Vince Carter için bile olsa , Courtney Lee + Tony Battie + Rafer Alston üçlüsü fazla değil mi ?


Magic karlı mı , zararlı mı bu takasta anlamadım.


Battie gidebilir , hele ki planlarınızda Mavericks'ten Brandon Bass'ı ya da Pistons'tan Sheed'i almak varsa , bu pek sorun değil.

Ama Alston da , Lee de bence çok özel kimseler.


Jameer'in dönüşüyle birlikte Alston biraz daha arka planda kalabilirdi , ama bu onun sokakta yaptıklarını NBA'e de tezahür ettirdiği şu son 2 sezona paspas çekmemiz anlamına da gelmiyor. Alston son iki sezondur gerçekten faydalı bir oyun kurucu gibi oynuyordu. Nets'te kalırsa Harris'le birlikte iyi birer back-up olurlar. Daha da güzeli uzun sıkıntısı çeken Nets'e Battie bile yarar.


Her ikisi bir yana , Courtney Lee için pişmanlık duyabilir Magic. Adam hakikaten çok iyiydi , ilk senesine rağmen bir kaç yıldır ligde top koşturan bir oyuncu gibiydi. Dwight da blogunda buna değinmiş zaten ve şu ifadeleri kullanmış :


'' Draft olduğu gece onunla bir saat kadar konuştuk. Her zaman belirtmişimdir , o bir çaylak ama aslına bakarsanız olgunluğuyla bu ligde benden bile tecrübeli. Gelecekte bu ligde çok büyük bir oyuncu olacak , ve onun başka bir takımda oynayacağını bilmek gerçekten zor. Yine de onun adına seviniyorum , Jerseyde daha çok şut şansı ve dakika bulup kendini gösterecektir. ''


Harris'in yaptığı çıkışın bir benzerini Lee de Nets'te yapabilir. Nasıl bir oyuncu olduğunu zaten gösterdi NBA'deki ilk zorlu virajların her birinde. Nets'te daha büyük fırsatlar elde edip daha önemli işlere imzasını atabilir ama takım olarak Magic'te yakaladığı gibi bir başarı yakalarlar mı , işte bu çok zor. Nets'in bunun için en azından 2010'a kadar böyle akıllı hamleler yapması ( yıldız da olsa yaşlısını ver , genç ve yeteneklisini al , etrafına da kur bir şeyler işte. 2010'da Lebron falan da çaktık mı tamamdır ) gerekiyor.



Tamamına değinelim merakta muallakta kalmasın. Howard blogundaki mesajına şu ifadelerle devam etmiş :



'' İşte büyük takas patladı. VC'nin takıma gelmiş olmasından ötürü çok mutluyum! Bana yıllardır Orlando'da oynamak istediğini ve beraber oynamanın çok güzel olacağını anlatıp duruyordu zaten. Yazları Orlando'da kalıyor ve idmanlarını burada yapıyor , sık sık görüşme imkanı buluyoruz. Bence o bu ligdeki en iyi 3 oyuncudan biri. Çünkü skor üretiyor , iyi pas çıkarıyor , ve takım arkadaşlarına önemli fırsatlar yaratıyor.



Ancak dostlarım Courtney , büyük kardeşim Battie ve efsane skip to my lou'yu kaybettik , bundan ötürü de çok üzgünüm.



( Bu kısımda yukarıda değindiğim Lee demecini veriyor. )



Tony , Orlando'daki abim gibiydi. Aynı benim gibi o da 5 yıldır burada. Her zaman arkamdaydı , neyi nasıl öğreneceğim konusunda bana çok yardımı dokundu , tavsiyeler verdi. Her ne olursa olsun benimleydi , onu çok özleyeceğim.



Skip ise son sezonda bize çok yardımcı oldu. O bir efsane dostum !!! Sen olmasan , finallere kadar gidemezdik Skip!



Takas ettiğimiz 3 oyuncunun her biri de çok iyi ahbaplarımdı. Hepsini özleyeceğim.



Gene de Vince'in gelmesi güzel. Hele ki bir de Türk'ü elimizde tutabiirsek o zaman çok daha güzel olacak işte. Türk de son 5 yılını burada benimle geçirdi ve ben gelişimimin belli bir kısmını ona borçlu olduğumu düşünüyorum. Kariyerim boyunca oynadığım en iyi pasörlerden biri o. Eğer onu aramızda tutmayı başarabilirsek , gelecek sezon başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Türk olmazsa biraz daha zor olacak.



NBA Neticede bir iş , profesyonel olmak durumundayız her birimiz. Yine de takım arkadaşlarınızın gittiğini görmek canınızı yakıyor.



Şimdilik yokum. Umarım hepiniz iyi birer tatil geçiriyorsunuzdur. Bir süre meşgul olacağım ve döndüğümde gym'de çalışmalarıma devam edeceğim. Hoşçakalın ! ''


Hiç yorum yok: