19 Şubat 2009 Perşembe

Lakers 129 - 121 Warriors


Lakers , dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında yakaladığı üstünlüğü ( 94-92 ) sadece ilk çeyrekte 15-13'le görebilmişti maç boyunca.

Üçüncü çeyrek sona erdiğinde Don Nelson'la kısa bir röportaj yaptı yayıncı kanal. NBA'in en çok kazanan ikinci koçu konumundaki ( 1.299 galibiyet, birincisi 1.342 ile Lenny Wilkens ) Nelson son çeyrek öncesi ; '' Üç çeyrek boyunca muazzam oynadık. Ancak Lakers'ı yenebilmek için bunu dört çeyrek boyunca yapmanız gerekiyor. '' dedi.

Haklıydı da.

Lakers üçüncü çeyreğe kadar rölantide götürdüğü maçın üçüncü çeyreğinin ikinci kısmında Warriors'u oyunun iki boyutunda da ablukaya aldı adeta. Maç sonuna kadar da bu abluka alarm durumu devam etti. 111-111'e kadar Warriors direndi , sonrasında da Kobe - Gasol - Ariza üçlüsüyle Lakers düğümü çözdü.


Bu iş triangle offense'den de öteye gidiyor artık. Gitmeli de ... Keza elinizde Gasol ve Odom gibi iki uzun var.


Phil Jackson bu ikiliyi çok ama çok efektif kullanıyor. Gasol ve Odom hareketli hücumla rakip pota altını karıştırıp boşluk kolluyorlar. İkisinden biri de diğerine 1-2 metre mesafeli çabuk paslar atıyor ve kolaylıkla sayıya gidiyorlar. Tabi tüm bu karmaşada dışarıda birileri boş kalırsa ekstra üçlükler de geliyor. İlk skor opsiyonunun Kobe , diğer üçüncü opsiyonun da ekstralar ( Ariza , Fisher , Walton vs. ) olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Söylemek istediğim şey ikinci opsiyonun ( Gasol - Odom - Hareket - Bereket dörtlüsü ) Warriors gibi uzun savunmakta zorlanan takımlara karşı en az birincisi kadar etkili olduğu.


Savunmaları için bu maç adına pek de yoruma hacet yoktu. Keza Warriors'un kronik uzun problemi devam ediyor. Tüm skor güçleri kısalardan ibaret , bu duruma rağmen nasıl direnebiliyorlar şaşırıyorum açıkçası. Ellis - Maggette - Crawford ve Jackson'dan ibaret hücum gücüne Belinelli , Randolph gibi isimler zaman zaman eşlik ededursun , '' uzun '' diye tabir edebileceğimiz tek katkı Turiaf'tan geliyor ki o da çok sınırlı.


Sürekli içeriye penetre etmek , sürekli birebir oynamak , şut veya fade away atmak durumundalar. Onları ligin hızlı takımlarından biri olarak biliyoruz , ve manzara da bu hızlılığı haklı çıkarıyor. Bu uzun boşluğuyla başarı kovalayabilecekleri başka bir metod yok yani.


Lakers muazzam bir biçimde uyguladığı iki numaralı opsiyon kombinasyonuyla önce durumu eşitleyip maça ortak oldu , sonra da birinci ( Kobe ) ve üçüncü ( özellikle Ariza , peşpeşe attığı iki üçlükle noktayı koydu. ) skor opsiyonlarıyla sonuca gitti.


Gecenin en keyifli maçlarından biriydi bana göre ; günün favorisi seçtik vesselam.

Hiç yorum yok: