18 Eylül 2008 Perşembe

NBA 2008-09 Takım Raporu - Cleveland Cavaliers


Gelenler
J.J. Hickson -F- (Draft)
Darnell Jackson -F- (Draft)
Tarence Kinsey –G- (Fenerbahçe Ülker)
Lorenzen Wright –P- (Atlanta Hawks)
Daniel Gibson –G- (Sözleşme yeniledi)
Maurice Williams –G- (Takas Milwaukee)


Gidenler:
Damon Jones –G- (Takas Milwaukee)
Luke Ridnour –G- (Takas Milwaukee)
Adrian Griffin –F- (Takas Milwaukee)
Joe Smith –F- (Takas Oklahoma City)

Donyell Marshall ( Philadelphia Sixers )
Devin Brown –G- (New Orleans Hornets)


Tahmini İlk 5:
PG : Mo Williams
SG : Daniel Gibson
SF : Lebron James
PF : Zydrunas Ilgauskas
C : Ben Wallace

Yorum :

Cleveland güzel oldu bu yıl , güzel. Eksiklerin görülüp tamamlandığına , bir takımın çehresinin değiştiğine tanıklık etmek gerçekten güzel.

Bu takımın statik iki problemi vardı hatırlarsanız ; birincisi Lebron'a alternatif üretecek bir skor opsiyonu bulunamaması ; ikincisi de oyun kurucu problemi.

Cavaliers çekinmeden bir büyük takas hamlesine daha girdi ve enteresandır ki bu takastan da en karlı çıkan taraf yine Cavaliers oldu.

Geçtiğimiz günlerde de Delonte West'le yeniden anlaşıldığını duyduğumuza göre artık rahat rahat '' Cavaliers'ın oyun kurucu problemi yok ! '' diyebiliriz. Keza şimdi o mevkiye şöyle bir göz attığınızda Mo Williams - Delonte West ikilisini görüyor , peşlerine de üçüncü alternatif olarak Eric Snow'la karşılaşıyoruz.

Maurice Williams , belki de kendisine en çok ihtiyaç duyulan takımın yolunu tuttu. Cavaliers bu hamleyle kim ne derse desin çok büyük bir iş çıkardı. Keza Williams'ın derman olduğu dert sadece oyun kurucu sıkıntısı değil. Aynı zamanda skorer yönüyle de Lebron'a alternatif olabilecek bir oyuncu. Daha da önemlisi şutu var affı yok. E bundan iyisi şamda kayısı canım.

Delonte West'le de yeniden anlaşarak bu mevkiyi iyice güçlendiren Cavaliers bununla da yetinmedi ve Lebron'u biraz olsun dinlendirecek isimlere yöneldi. Geçtiğimiz yılı Fenerbahçe Ülker'de tamamlayan Tarence Kinsey ve Lorenzen Wright bunlardan sadece iki tanesi. Draft yoluyla takıma gelen isimler için de gayet pozitif şeyler konuşuluyor ancak NBA'de ne olacağı şimdilik muamma.

Her ne olursa olsun , Cavaliers belini büken iki ana problemi çözmüşe benziyor. Artık biri skor yükünü çekebilen üst düzey bir oyun kurucu olmakla beraber iki tane has pg'leri var. Lebron'un skor yükünü az biraz da olsa hafifletecek alternatif skor kanalları var. Oldukça ümit verici gözüküyor.

Avantajları :
Lebron James. Bu marka başlı başına bir avantaj olmaya yeter sanırım. Neredeyse tüm dünya onun 2010'da sona erecek kontratı için pusuda.

Gerektiğinde Ben Wallace - Anderson Varejao ikilisiyle harikulade sertleştirilebilecek bir pota altı ikilisi , Ilgauskas'ın çok yönlü oyunu.

Oyun kurucu , dış şut ve alternatif skor kanalları probleminin adeta '' cuk '' oturan hamlelerle ortadan kaldırılması.

Dezavantajları :
Ben Wallace'ın hiç bir zaman Detroit günlerindeki gibi olamaması , ve muhtemelen olamayacak olması. Detroit'teki düzenin ardından Bulls'la gelen o yüklü kontrat bu adamı bozdu. Zaten manevi anlamda tatmin olmuş olan Wallace maddi anlamda da voleyi vurunca ipleri salıverdi. Şimdilik son durak Cavaliers gibi gözüküyor. Big Ben'in eskisi gibi olabilmesi için gururunu kamçılayacak olağanüstü bir şeylere ihtiyacı var.

Donyell Marshall , Devin Brown , Joe Smith gibi isimlerin kaybedilmesi. Aslında bunu kendileri istediler ancak bana sorarsanız her biri iyi birer görev adamıydı.

Tüm bu gelişmelere rağmen hücum boyutunun büyük ölçüde Lebron'a bağlı kalması. Cavaliers ne vakit Lakers'ın Kobe'yi kullandığı gibi Lebron'u kullanmayı başarır , o vakit bu problem de çözülür. Ancak bunun için bir adet Phil Jackson ve Kobe'nin geçtiği yolların bir kısmı gerekiyor , Lebroncular darılmasın.


Başarının anahtarı :
Herşeyden önce sağlıklı bir Lebron. ( No Lebron , No Cavaliers ).Çember altında bütünlük. Big Ben'in eski performansına yanaşması. Zydrunas'ın çok yönlülüğünü sürdürerek bu bölgede kontrolü ele alması. Başta Mo Williams olmak üzere kısa rotasyonunun insiyatif kullanarak hücumda alternatif oluşturmaları. Tabi tüm bu keşmekeşte gözardı edilmemesi gereken bir savunma kurgusu.

Hiç yorum yok: