29 Nisan 2012 Pazar

FIBA Euochallenge şampiyonu Beşiktaş Milangaz !!!



Her şeyden önce bir Beşiktaş'lı olarak şunu dürüstçe itiraf etmeliyim ; Bu kupa için kadro itibarıyla biraz fazlayız.Olmamız gereken,hakettiğimiz platform EuroCup'tı,gönlümüzde ise EuroLeague yatıyor.Özellikle Galatasaray - Oktay Mahmuti ikilisinin bu sezon yaptıklarını izleyince aynı şeyi Beşiktaş - Ergin Ataman ikilisi için düşünmemek elde değil. 1-2 gömlek üstün olduğumuz rakiplere karşı oynadık,bu bağlamda kupanın dengi rakiplerimiz için üzülmedim değil,ancak öyle ya da böyle bu kupa Avrupa bazında basketbolun üç kupasından biri.Türkiye'ye getirilmiş olması mutluluk ve gurur verici. Her şeyden önce başantrenörümüz Ergin ATAMAN ve ekibine,oyuncularımıza,takımda emeği olan herkese,taraftarlara ve tüm Türk Basketbol'una sonsuz teşekkürler.Bu gurur,bu sevinç hepimizin.

Bu kupa, 1996'da Efes Pilsen'in kazandığı Koraç kupasının ardından Türkiye'nin Avrupa kulüpler bazında kazandığı ikinci kupa. Bu açıdan bakıldığında çok ama çok kıymetli bir zafer. Bu yılki Beşiktaş Milangaz'a da yakıştı doğrusu. Türkiye Kupası'nın ardından EuroChallenge pek bir şık oldu.Erceg,Hawkins,Bonsu,Kemp,Arroyo gibi karakterlerle birlikte Türk Basketbolu'nun önemli isimlerinden Ergin ATAMAN'a da pek yakıştı açıkçası.

Tekrar tebrikler. Takımımız yarın (30 Nisan 2012) 13.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na inecek ve üstü açık takım otobüsüyle karşılanacak.İlgilenenlere duyurulur.

Aynı gün ikinci bir Avrupa zaferini de tekerlekli sandalye basketbol takımımızla kazandık.Hoş o dev yürekler renk-kulüp ayırt etmeksizin bizi uluslararası zaferlere pek bir alıştırdılar ama her defasında daha mutlu,daha gururlu oluşumuz bir yana müzemize bir kupa daha getirdiler. Onlara da kocaman bir tebrik buradan ...




Hiç yorum yok: