8 Kasım 2010 Pazartesi

NBA'de gecenin tahminleri - 8 Kasım




Bugün çok bitkin ve yorgunum. Detaylı analiz yapıp inceleyemedim. Ancak gözüme çarpan 2 pick var , ikisi de aynı maça ait.



Phoenix Suns @ Memphis Grizzlies



Maçın bol skorlu geçmesi muhtemel. Suns 6 maçta toplam 635 sayı üreterek maç başına 107 sayı civarı ortalama yakaladı. Ki bu geçen yılkine ( 109 civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ) bir hayli yakın. Amare'siz de fast ball'u gayet iyi uyguluyorlar. Grizzlies ise hala bir hücum takımı hüviyetinde ve yeniden yapılandıkları günden bugüne savunma mantıklı bir takım olmak adına herhangi bir adım attıklarını görmedim. Mayo , Gay ikilisinin başı çektiği genç , dinamik ve hızlı takımın potansiyeli hücum perspektifinde değerlendirilmeyi hak ediyor. Hoş , uzununuzun Zach Randolph olduğu bir yerde savunma da pek beklenemez , tam aksine tek hedef basket atmak ve skor üretmektir :)




Her neyse , Grizzlies'i analizle derinleştirmek mümkün ancak iki pick için okuyucuyu detaya boğmayacağım. ( Bir an için aklıma ekşi ve inci sözlüğün ortak geyiklerinden özet geç ..ç muhabbeti geldi , sanırım haklılar :) ) Grizzlies de 7 maçta 727 sayı yedi.





Suns'ın oynadığı maçlara bakıldığında , Hawks gibi bir takıma 118 , Spurs gibi bir takıma 110 , Lakers gibi bir takıma 106 , Jazz gibi bir takıma 110 sayı yazdığını görüyoruz. Ne gariptir ki Grizz'le oynadıkları ve uzatmada 123-118 kazandıkları maçın normal süresinde 99 sayı atabilmişler.






Yine de bu Suns'ın hücum potansiyeline ilişkin istatistiklerimizi ve oyun yapılarına ilişkin enformasyonumuzu doğrudan etkilemiyor. Tam aksine her iki veri de vereceğim picki destekliyor.






Suns'ın 6 sayı yiyecek düzeyde underdog olmadığını ve Grizz'i yine yenebileceğini düşünüyorum. Bol skorlu geçmesini beklediğim maçın kanımca eğilimi over ( üst ) tarafındadır. Suns'ın 105 sayıdan fazlasını üretmesi , Grizzlies gibi bir takım karşısında normal bir performansla bile işten bile değil. Umarım şansımız da yaver gider.





Pick : Suns over 105 sayı
Stake : 3/3


Pick : Suns +5
Stake : 2/3


Ayrıca pick olarak önermesem de bu gece underdog kokusu alıyorum , ufaktan çıtlatayım. Nuggets , Warriors , Celtics ve Hawks birer sürprize imza atabilirler. Özellikle dün gece ilk defa kaybeden Hawks'ın , ikinci defa peşpeşe kaybedip yükselişini kırdırmaya niyeti olduğunu düşünmüyorum. 4.70 oran şahane , denemeye değer. Doğu'da derbi niteliği taşıyan maçta Hawks handikabı da önerilebilir.

Herkese keyifli bir NBA gecesi diliyorum.

Hiç yorum yok: