22 Kasım 2010 Pazartesi

NBA'de gecenin tahminleri - 22 Kasım


Udrih'in ortalamalarının pek bir önemi yok gibi , keza 10 maç oynayan oyuncunun son 4 maçta süreleri gözle görülür düzeyde azaldı. Önceleri 30-35 dakikadan aşağı süre almayan oyuncu son 4 maçta 20-21 dakika ortalamayla sahada kaldı ve bu süreçte 11 sayı 4 assist civarı ortalamalar yakaladı. Ki bu 4 maçtan birinde savunmadan bihaber Knicks'e karşı 18 sayı üretmişti , onu saymazsak ortalamaları bir hayli düşüyor son dönem itibarıyle. Bu gece Jazz gibi bir deplasmana gidecekler. Udrih'in ortalamalarının üzerine çıkabilmesi için ilk beşe yeniden yerleşmesi gerekiyor. Bu gece bu dönüş olmaz da oyuncu son dönem performans grafiğine paralel rakamlarda kalırsa kazandık demektir.

Udrih sayı + assist 18.5 alt


Bu gece Nash büyük ihtimal dönecek. '' Ben iyiyim , ağrılarım geçti '' diyen bir maestroyu kenarda tutacak lüksü yok Suns'ın. Brooks ve Ming'den yoksun Rockets bu gece onlar için hedef maçın hedef lokması durumunda. Nash'i durduk yere kenarda tutup maçı riske etme gibi bir lüksü yok geçtiğimiz yıla nazaran güç kaybetmiş durumdaki Suns'ın. Burnu kırıldığında kan içinde sahada yer alıp liderlik ettiği takımı için savaşan Nash'in bu gece sahada olacağını düşünüyorum. Bu durumda Suns için galibiyet oldukça olası gözüküyor. Rockets'ten 5 farklı bir galibiyet umamıyorum şu şartlarda. Handikap çok değerli , ve gecenin de en değerli underdog'larından biridir Suns.


Suns +4


Hornets ligin en iyi takımı değil belki de , ama en formda takımı. Ligin en iyisini sorarsanız Lakers derim o ayrı , ama formu sorarsanız momentumu sorarsanız elbette Hornets diyeceğim. Paul-West-Ariza-Okafor dörtlüsü etrafına kurulu takım lige müthiş bir başlangıç yaptı ve Mavericks deplasmanında gördükleri mağlubiyet dışında hep kazandılar. Bu gece ligin en zayıf halkalarından birine deplasmana gidiyorlar. Clippers tam kadro dahi olsaydı , bu gece Hornets için ML tahmini verirdim. Kaman , Davis ve Foye'un yokluğunda ise handikabı rahatlıkla öneririm. Kendim prensip gereği , 1.44 gibi bir oran varken -5.5 rakamıyla bir deplasman takımına - handikap almam. Ama bu gece için handikaplı bir tahmin isterseniz Suns'la birlikte Hornets'i de öneririm. Neticede form durumları ve oynanmış maçlar gözönünde bulundurulduğunda ligin en iyi takımıyla en kötü takımını karşılaştırıyoruz. Clippers'ın kısa rotasyonundaki kuvveti Gordon Ariza'yla , elle tutulur tek uzunu Griffin de Okafor'la eşleşiyor. Bu da Clippers'ı oyunun her iki yönünde de oldukça yoracak bir durum. Hornets'in kaybetmesi değil gecenin herhalde haftanın şoku olur.


Hornets ML

Hornets -5.5


Howard'ın 21-11 civarı ortalamaları var. Spurs gibi bir deplasmana gidiyorlar. Geçtiğimiz sezon Howard Spurs'e karşı 9.5 sayı 6.5 ribaund ortalamalarıyla oynamış. Bu maçtan yoğun bir tempo beklemiyorum , nihayetinde her iki tarafa da yakın erken final niteliğinde bir maç. Howard ligin zayıf takımlarının boyalı alanlarında attığı ciriti Spurs gibi bir savunma üstadı takıma karşı yapamayacağı gibi oyunun her iki yönünde de sıradan bir maça nazaran yorulacaktır. Keza Spurs'ün kısaları şuttan çok penetreye yatkın tipler , bu faül problemi teşkil edebilir. Ayrıca switch'lerde de Duncan'la eşleşmesi durumunda yine faül problemi yaşayabilir. Hücumda da kolay basketler bulamayacağını düşünüyorum. 11-12 ribaund çekse , over için 24-25 civarı sayı atması gerekir. Kanımca sürpriz olur üst olması.


Howard 34.5 sayı + ribaund alt


NBA'de bu sezon 21W 11L

Hiç yorum yok: