10 Ağustos 2009 Pazartesi

Olympiacos'un bombası Vafer



Olympiacos bir bomba patlatacak demiştik ya hani ; o bomba Von Vafer oldu işte. Medyada Yunan ekibinin David Lee , Nate Robinson , Allen Iverson , Linas Kleiza gibi isimlerle görüştüğü sık sık zikrediliyordu , demek buzdağının görünmeyen kısmı da varmış. Vafer'ın takım değiştirme mevzusunun gündeme gelişinin hemen ardısıra bombayı patlattılar. Kimbilir bu aralıkta başka kimlerle görüşmüşlerdir. Hakikaten sağlam kovalıyorlar desenize.


Vafer geçen yıl Houston'da bulduğu fırsatları iyi değerlendirmiş ve yeni kontratı öncesi inceden bir sükse yapmıştı. 24 yaşında , 1.96 boyunda kendileri. Anlaşmanın fiyatını henüz öğrenemedim , Olympiacos yıllık 10 milyonu herhangi bir NBA oyuncusu için gözden çıkarmıştı ama sanmıyorum ki bunu Vafer'a versinler. Gene de bir celsede işi bitirecek kadar temiz bir ücret önerilmiş olsa gerek. Öğrenince bu postu güncellerim.


Bu transfer tatmin edici olur mu bilemiyorum. Bir David Lee'yi getirebilselerdi mesela , risk çok daha az olurdu. Keza Lee kendini ciddi ciddi ıspat etmiş bir oyuncu , ve Avrupa'da sakat olmadığı sürece liglere damgasını vurması gayet muhtemel. Vafer da en azından bir Childress etkisi yapacaktır ama taraftarın ağzına Lee , Iverson , Robinson gibi ballardan birer parmak çalıp nihayetinde Vafer'ı getirmek biraz hayal kırıklığı teşkil edebilir. Bundan ziyade Vafer'ın Avrupa'da takınacağı tavır ve sergileyeceği uyum çok önemli.


Umarım bunca girişimden kovalamacadan sonra attıkları taş ürküttükleri kuşa değer.

Hiç yorum yok: