27 Aralık 2011 Salı

NBA'de gecenin tahminleri ( 27 Aralık '11 )



Atlanta Hawks @ New Jersey Nets

Nets, Brooklyn'e taşınmadan önceki son sezonuna dünkü muhteşem galibiyetle başladı. Brook Lopez'in eksikliğine rağmen, Mehmet Okur'dan sayı katkısı almadıkları bir maçta D-Will ve Humpries'in muhteşem performanslarıyla 20 sayının üzerinde bir farkı eritip deplasmanda Wizards'ı devirmeyi başardılar. Yine de Nets için çok iyimser konuşamayacağım, Howard gibi bir takas hamlesi vs. gelmediği sürece Doğu'da play-off görmeleri mucize olur.Dün geceki maçta da nihayetinde geriden gelip kazandıkları takım,takım demeye bin şahit isteyen bir Wizards'tı. Her türlü dengesizliğe gebe bir maçtı. Hawks gibi bir takıma karşı aynısını yapmaları o kadar da kolay olmayacaktır.

Hawks 4 sezondur play-off istikrarıyla oynayan, yerleşik bir takım. Geçtiğimiz sezonu 14.2 sayı ortalamasıyla kapatan Jamal Crawford'u Blazers'a kaptırışlarına karşılık olarak 3 tecrübeli oyuncuyla anlaştılar. T-Mac,Jerry Stackhouse ve Vladimir Radmanovic bu gece Hawks'la ilk maçlarına çıkacaklar. Bunun haricinde Hawks, sezona kısa zamanda iyi bir hazırlık dönemi geçirerek başladı. Geçtiğimiz sezonu 95 sayı ortalamayla NBA sıralamasında 26.sırada kapatan takım, hücum gücünü arttırmak için oyun temposunu arttırmayı planlıyor. Bu şekilde Joe Johnson,Josh Smith,Marvin Williams, Al Horford gibi atletik oyuncularından üst düzey katkı almayı planlıyorlar ki böyle bir kadroda en mantıklı tercih de bu olur zaten.

Sakat Hinrich'in yerine play-off'ta ilk beş çıkan ve Rose'a karşı ortaya koyduğu performansla takdir toplayan Jeff Teague, bu gece Hawks'ın ilk beşinde yer alacak yine ve Rose'a karşı yaptıklarının tesadüf olmadığını ıspat etmeye çalışacak.

Deron Williams'ın triple double'a yaklaşan muhteşem performansı Nets adına ümit verici, bu gece yine yük onun omuzlarında olacak. Teague'in onu durdurabilmek adına yapabileceği en iyi şey hızıyla Williams'ı yormak olabilir, onun haricinde durdurması çok zor. Ayrıca Hawks'ın New Jersey'de Nets'e karşı oynadığı son 18 maçın 16'sını kaybetmesi gibi bir durum söz konusu.

Yine de Nets bana D-Will dışındaki pozisyonlardaki oyuncu niteliği ve niceliğiyle hiç güven vermiyor Hawks gibi yerleşik bir takım karşısında. 1 numaranın dışında Johnson-Josh Smith-Marvin Williams-Al Horford dörtlüsü, kendilerine karşılık gelecek isimlerin her birinden en az 2-3 gömlek üstün oyuncular. Özellikle Horford Nets uzunlarını zorlayabilir.

Dün gece Wizards deplasmanından dönen Nets'e karşı, ligdeki ilk maçını oynayacak olan dinlenmiş Hawks'ın iyi başlayıp iyi bitireceğini düşünüyorum. Deplasman takımlarına eksi handikap almak pek huyum değildir, dün Nets'in yaptığı geri dönüşü de göz önünde bulundurarak handikap için ilk yarıyı önereceğim.

  • Hawks kazanır W
  • Hawks ilk yarı -2.5 W
  • Hawks ilk çeyrek -1 W

Boston Celtics @ Miami Heat

Sezonun herhalde en kötü açılış fikstürlerinden biridir Celtics'inki. Pierce'dan yoksun bir Knicks deplasmanını 17 sayıdan gelip 10 sayı öne geçtikten sonra son topta kaybetmelerinin ardından Pierce'ın oynasa dahi sınırlı süre alacağı bir maçta hazır bir Heat'e konuk olmak pek iç açıcı bir durum değil. İlk maçta ligin en iyi savunma takımlarından biri olarak bilinen Celtics'in ilk çeyrekte 34,devrede 62 sayı yediğini görünce '' Ne oldu bu adamlara? '' diye sormaktan kendimizi alamamıştık. Rivers fark 17'yken oyuncularını kenara çekip '' Hala vaktimiz var,daha bu maça ortak olacağız,öne geçeceğiz ancak bu şekilde bu iş olmaz. Bu yumuşaklıkla oynadığımız sürece bunu başaramayız, daha sert olmalıyız '' dedi ve gerçekten de ikinci yarıda Celtics savunmada sertliği arttırarak toparlanıp öne geçmeyi başardı. Buna rağmen Melo'yu durduramadılar ve kaybettiler. İkinci yarıda ortaya konan performans gösterdi ki, Celtics'i Celtics yapan şey sertlik ve savunma. Bu gece Heat'e bir sürpriz yapmak istiyorlarsa, çok ama çok sert oynamak durumundalar.

Heat ise ilk maçta Mavs deplasmanını rahat geçti ve geçen sezona nokta koyduğu salonda yeni sezona iyi bir başlangıç yaptı. Bosh faül problemi sebebiyle 9'da 2 isabette kaldı, bunu da Lebron James iki kişilik oynayarak telafi etti aslında ve kazandılar. Battier gibi net bir hamle yaptılar offseason'da ve eminim sezoun ilerleyen kısımlarında bunun meyvesini toplayacaklar.

Son maçı Celtics 97-87 kaybetmişti ancak Rondo sakatlığı sebebiyle etkili olamıyordu. 10 sayı 7 assist ortalamalarına hapsolup kalmıştı. Bu gece 20-10 yapacak form düzeyinde olduğu söylenebilir. Öte yandan Bass takıma çok çabuk uyum sağladı, Davis'ten daha faydalı olacağından eminim.

KG-Bass ikilisinin agresifliği maçın kaderini belirleyebilir. Bosh'u devredışı bırakmayı başarabilirlerse Lebron-Wade ikilisiyle başedebilirler. Heat gibi patlayıcı bir takım için 10-0'lık bir seri yapmak zaman zaman 1-2 dakikaya bakabiliyor ancak ben yine de derbi niteliğindeki bu maçta 10 sayı ve üzeri fark olacağını zannetmiyorum.

Celtics Doğu'daki iki büyük rakibe art arda iki maç kaybederek sezona 0-2'yle başlamak istemeyecektir. Knicks maçının ikinci yarısında gösterdikleri sertlik maç içinde sürtüşmelere ve hatta maç sonunda kavgaya kadar varmıştı. Hem de Noel gecesinde,mübarek gün ! Bu gece de aynı sertliği uygularlarsa maça ortak olabilirler. Bu sertliğin de alt bahsini getireceğini düşünüyorum düşük güvenle.

  • Celtics +10 W
  • Under/Alt 186.5 L
Sacramento Kings @ Portland Trail Blazers

Kings dün Lakers'ı %42'de tutup ilk yarıda potasında yalnızca 40 sayıya izin verince, Lakers için işlerin zorlaşması kaçınılmaz oldu. Üstelik Hornets'dan gelip 27 maçta yakaladığı 21.3 sayı ortalamasıyla 4 yıl-33 milyonluk kontratı kapan Thornton da paranın hakkını verip 27 sayıyı atınca işler iyice karıştı ve Kings ümit ettiği galibiyeti aldı. Blazers da evinde ağırladığı Sixers'ı 107-103'le geçti.

Blazers baştan sona önde götürdü maçı. Hatta son çeyrek fark bir ara 15 oldu ancak Sixers'ın son dakikalara doğru yakaladığı seriyle 4'e kadar indi. Handikap alanlar için çok üzgünüm,keza 15 sayıdan gelip yarım sayıyla kaçtı. Aldridge ve Wallace'un etkili performansları (toplamda 46 attılar 25-21'le) ve kenardan gelip 22 dakikanın altında bir süre aldığı maçta 12 sayı 4 ribaund 4 assist 4 top çalma yapan Crawford'un etkili oyunu Sixers düğümünü çözmeye yetti. Blazers söyledikleri gibi hazır görünüyor. Sahanın bütününde ziyadesiyle agresif,hareketli ve baskılı bir oyun ortaya koyuyorlar.

Sixers'ın ardından Kings'i de geçerler bu gece. Standart oranıyla alınabilir diye düşünüyorum.

  • Blazers kazanır W

Dün gece izlediğim Lakers'a güvenip bu gece -4.5 alabileceğimi zannetmiyorum. Hele ki Kobe ve Gasol hafif sakatlığa rağmen oynuyorken. Gasol Jazz'ın Millsapp-Jefferson-Enes-Favors dörtlüsüyle uğraşacak, bu da bir diğer etken. Yine de peşpeşe üçüncü mağlubiyeti iç sahada almak hiç Lakers'a göre değil. Bulaşılmaması gereken bir maç, Jazz'ı izlemek gerek. Gecenin underdog sürprizini Minnesota T-Wolves yapabilir. Bucks kötü takım.

Herkese keyifli bir NBA gecesi ve bol şans...

Hiç yorum yok: